panorama

Kempeleen terveyskeskuksen toteutusvaiheen allianssisopimus allekirjoitettiin

Kempeleen terveyskeskus kokee lähivuosina täydellisen muutoksen, kun sen laajennus- ja peruskorjaushanke käynnistyy. Terveyskeskuksen korjauksen ja uudisrakentamisen kokonaislaajuus on noin 8200 brm2 ja rakentamisen budjetoidut kokonaiskustannukset noin 14,7 miljoonaa euroa. Kohde toteutetaan allianssimallilla, jossa hankkeen keskeiset sidosryhmät vastaavat projektin suunnittelusta ja toteuttamisesta yhdessä yhteisellä organisaatiolla ja jakavat projektiin liittyviä riskejä. Mallin tavoitteena on saavuttaa laadullisesti, taloudellisesti ja aikataulullisesti hyvä lopputulos kaikkien osapuolten työskennellessä yhdessä yhteisen tavoitteen toteutumiseksi.

Kempeleen terveyskeskuksen allianssin muodostavat Kempeleen kunta, pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaava Uki Arkkitehdit Oy, pääurakoitsija Lemminkäinen Talo Oy, rakennuttajakonsultti Projektipalvelu Prodeco Oy, rakennesuunnittelusta vastaava Insinööritoimisto Putkonen Oy, LVIS-suunnittelusta vastaava Sweco Talotekniikka Oy ja talotekniikan urakoitsija Are Oy. Terveyskeskus rahoitetaan Kuntarahoitus Oy:n kiinteistöleasing -rahoituksella. Kyseessä on Kuntarahoitus Oy:n ensimmäinen allianssimallilla toteutettava rahoituskohde.

Toteutusvaiheen allianssisopimus ja rakennuttamissopimus allekirjoitettiin 3.9.2015 Kempeleen kunnantalolla ja Terveyskeskuksen rakentaminen käynnistyy viipymättä sopimuksen tekemisen jälkeen. Rakentaminen on vaiheistettu siten, että uudisosa valmistuu syksyllä 2016 ja peruskorjaus kahdessa osassa, joista ensimmäinen kesällä 2017 ja toinen vuodenvaihessa 2017-2018.

 

Kempeleen terveyskeskuksen allianssiopimusta ja rakennuttamissopimusta allekirjoittamassa kunnanjohtaja Tuomas Lohi (vas), Kuntarahoitus Oy:n rahoituspäällikkö Daniel Eriksson, Ari-Matti Jänkälä (Prodeco Oy), Juhani Mykkänen (Sweco Talotekniikka Oy), Tuomo Karvanen (Uki Arkkitehdit Oy), Jouni Riikola (ARE Oy), Pekka Juntunen (Insinööritoimisto Putkonen Oy), Marko Palonen (Lemminkäinen Talo Oy) ja Kempeleen kunnan tekninen johtaja Risto Sarkkinen (oik). Takana Lemminkäinen Talo Oy:n työpäällikkö Matti Simi.

« Takaisin

Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla sivustolla, hyväksyt evästeiden tallentamisen laitteellesi. Lisätietoja