panorama

Kastellin monitoimitalo rakennetaan elinkaarimallilla arkkitehtikilpailun pohjalta

Oulun Kastelliin rakennetaan parhaillaan modernia monitoimitaloa, johon on suunniteltu tilat mm. yhtenäiselle peruskoululle, lukiolle, päiväkodille, kirjastolle ja nuorisotoimelle. Lisäksi rakennukseen tulee auditorio ja kaksi suurta liikuntasalia. Kohteen suunnittelu perustuu Oulun kaupungin järjestämään arkkitehtikipailun voittoehdotukseen "Hyrrä", joka takana on Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy. 

Arkkitehtikilpailun lisäksi hankeesta tekee poikkeuksellisen, että se toteutetaan elinkaarimallilla, jossa palveluntuottaja vastaa suunnittelusta, rakentamisesta, ylläpidosta ja käyttäjäpalveluista sopimusajan, 25 vuotta. Oulun kaupunki on valinnut tarjouskilpailun perusteella palveluntuottajaksi Lemminkäinen Oyj:n.

Rakennuksen kokonaisala on 24 600 brm2 ja hankkeen kokoanaisarvo n. 86 miljoonaa euroa, josta rakennusinvestoinnin osuus n. 43 miljoonaa euroa. Monitoimitalon rakentaminen on parhaillaan käynnissä ja se valmistuu elokuussa 2014. Prodeco Oy vastaa kohteen rakennus-, LVIA- ja sähkötöiden valvontatehtävistä.

Kastellin monitoimitalo 
Kastellin Monitoimitalo, Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy

« Takaisin

Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla sivustolla, hyväksyt evästeiden tallentamisen laitteellesi. Lisätietoja