panorama

Limingan terveyskeskus harjakorkeuteen

Limingan uusi terveyskeskus on noussut harjakorkeuteen, mitä juhlistettiin 12.11.2013 harjannostajaisjuhlan merkeissä. Työt kohteessa ovat alkaneet huhtikuun alussa 2013 ja rakennus valmistuu sisäpuolisilta osiltaan maaliskuun loppuun 2014 mennessä. 

Limingan kunta on kasvanut 2000-luvulla Suomen ennätysvauhtia, yli 50 %, mikä luo kasvavaa kysyntää myös terveydenhoidon palveluille. Liminka on ikärakenteeltaan Suomen nuorin kunta ja sen keski-ikä on noin 30,4 vuotta. Kunnan asukkaista alle 18-vuotiaita on 40 %.

Terveyskeskus rakennetaan Limingan keskustaan, aivan sisäilmaongelmista kärsivän vanhan terveyskeskukseen viereen, joka puretaan uuden rakennuksen valmistuttua. Uuteen terveyskeskukseen tulee sijoittumaan mm. perusterveydenhuollon vastaanottotilat, hammashoidon tilat, röntgen, neuvolapalvelut sekä vuodeosasto.

Kohteen bruttoala on 4668 brm2 ja sen kokonaisbudjetti 11,3 miljoonaa euroa. Tilajaana hankkeessa toimii Limingan kunta ja sen pää- sekä arkkitehtisuunnittelusta vastaa SIPARK Oy. Prodeco Oy vastaa terveyskeskuksen rakennuttamis- ja valvontatehtävistä.

Limingan terveyskeskus 

Limingan terveyskeskuksen uudisrakennus, SIPARK Oy

« Takaisin

Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla sivustolla, hyväksyt evästeiden tallentamisen laitteellesi. Lisätietoja