panorama

Kempeleen terveyskeskus toteutetaan allianssimallilla

Kempeleen terveyskeskus kokee tulevien vuosien aikana mittavan uudistuksen. Nykyinen terveyskeskus peruskorjataan, mikä lisäksi sitä laajennetaan noin 3500 m2:n uudisosalla. Peruskorjauksen laajuus on noin 4500 m2 ja hankkeen kokonaisbudjetti 14 miljoonaa euroa.  

Haastavan korjaus- ja laajennushankkeen toteutusmuodoksi on valittu allianssimalli. Allianssimalli on yleisimmin käytetyn määritelmän mukaan urakan keskeisten toimijoiden välinen, kaikille osapuolile yhteiseen sopimukseen perustuva toteutusmuoto, jossa osapuolet vastaavat urakan suunnittelusta ja rakentamisesta yhdessä yhteisellä allianssiorganisaatiolla ja jossa toimijat jakavat urakkaan liittyvät riskit ja hyödyt sekä noudattava tieton avoimuuden periaatteita kiinteää yhteistyötä noudattaen. Allianssimalli soveltuu erityisesti vaativiin erikoiskohteisiin, joissa yhteistyöllä sekä riskejä ja vastuita jakamalla on mahdollista päästä aikataulullisesti, taloudellisesti ja laadullisesti perinteisiä toteutusmuotoja parempaan lopputulokseen. 

Terveyskeskuksen päätoteuttajan valinta on tarkoitus saada päätökseen syksyllä 2014, jonka jälkeen käynnistyy kehitysvaihe ja hankkeen suunnittelu. Laajennuosan rakentaminen käynnistyy aikataulun mukaan keväällä 2015 ja nykyinen rakennus peruskorjataan tämä jälkeen kahdessa vaiheessa. Kokonaisuudessaan kohde valmistuu vuoden 2017 lopussa. Hankkeen allianssiasiantuntijana toimii Vison Alliance Partners Oy ja sen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa Uki Arkkitehdit Oy. Prodeco Oy toimii hankkeen rakennuttajakonsulttina. 

« Takaisin

Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla sivustolla, hyväksyt evästeiden tallentamisen laitteellesi. Lisätietoja