panorama

Kastellin monitoimitalolle RIL-palkinto

Kastellin monitoimitalo on saanut vuoden 2014 RIL-palkinnon. Jaetulle toiselle sijalle sijoittuivat Koskenkylä-Kotka -moottoritiehanke ja Göstan paviljonki, Serlachius-museo. 

Kastellin monitoimitalo on Oulun kaupungin ensimmäinen tilahanke, joka on toteutettu elinkaarimallilla. Rakennuksessa toimivat päiväkoti, peruskoulu, lukio, aikuislukio ja kirjasto. Lisäksi siinä sijaitsee neljä liikuntasalia, auditorio ja tilat nuorisotoimelle. Kohteen kokonaislaajuus on noin 24 000 brm2. Monitoimitalon elinkaarisopimuksen kokonaisarvo on 86 miljoonaa euroa, josta rakennuskustannusten osuus oli noin 46 miljoonaa euroa. Rakennus on saanut ensimmäisenä pohjoismaalaisena kouluna Gold-tason LEED-for Schools sertifikaatin.

Elinkaarihankkeen toteutuksesta ja suunnittelusta ovat vastanneet Lemminkäinen Talo Oy ja Lemminkäinen Talotekniikka Oy. Rakennuksen hoidosta, ylläpidosta, käyttäjäpalveluista sekä perusparannuksista vastaa seuraavat 25 vuotta Lemminkäinen PPP Oy. Kohteen pääsuunnittelijana on toiminut Arkkitehtitoimisto Lahdelma ja Mahlamäki Oy ja rakennesuunnittelijana WSP Finland Oy. Prodeco Oy on vastannut hankkeen rakennus- ja LVIS-töiden valvonnasta. 

« Takaisin

Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla sivustolla, hyväksyt evästeiden tallentamisen laitteellesi. Lisätietoja